6 modalitati de a fi fericit

Simti ca nu te-ai mai bucurat de mult de micile placeri ale vietii? Probabil ca stii deja ca ai puterea de a-ti controla propria fericire doar prin modul in care privesti lucrurile. Conteaza sa crezi in tine si in fericirea pe care doar tu esti capabil sa ti-o generezi.

Iata 6 modalitati de a fi fericit:

  1. Trezeste-te dimineata cu zambetul pe buze. Este esential sa incepi ziua intr-o nota optimista, plin de viata si energie. Asa cum iti incepi ziua asa o vei si incheia. Daca nu-ti iese din prima, exerseaza zambetul la oglinda. In cateva zile, se va instala automat pe fata ta.
  2. Bucura-te de micile placeri ale vietii. Ai pofta de ciocolata si esti la dieta? Ce ar fi sa iti dai voie sa mananci o bucatica pentru a-ti satisface placerea? Iti doresti sa realizezi o activitate placuta, un hobby si tot timpul ai prea mult de munca? Cum ti se pare ca intr-o ora pe saptamana sa faci ceea ce iti place?
  3. Zambeste mai mult pe timpul zilei. Oamenii de stiinta de la Universitatea Clark au constatat ca zambetul activeaza amintiri asociate cu fericirea.
  4. Nu te compara cu ceilalti, fiecare om are calitati si defecte. Esti minunat asa cum esti cu propriile trairi, ganduri, sentimente, actiuni. Tocmai asta te face unic.
  5. Acorda-ti timp pentru a “gusta” viata. Realizeaza activitatile in propriul ritm pentru a elimina stresul care se acumuleaza cu fiecare activitate realizata in graba. Exista timp pentru a realiza tot ceea ce iti propui, este nevoie doar de organizarea activitatilor de la cele mai importante la cele nesemnificative pe care poti ajunge sa le si elimini.
  6. Incuie gandurile intr-un sertar. Incepi prin a le scrie pe hartie, daca iti este mai usor deseneza-le, apoi rupele bucati mici si incuiele intr-un sertar. Evenimentele negative aruncate in sertar duc la eliberare si descarcare, imbunatatind starea de spirit.

P.S. Cu siguranta gasesti si tu modalitati de a fi fericit. Cum ar arata viata ta cu un jurnal zilnic de activitati ce iti aduc fericirea? Noteaza in fiecare zi cate o modalitate de a fi fericit, apoi aplic-o. Cum te simti sa zambesti mai des?

Articol de Psiholog, Consilier pentru dezvoltare personala Francisca Conovici

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *