Ai curajul de a face ceea ce iti doresti!

De multe ori ne intalnim cu situatii in care oamenii au meserii pe care nu si le doresc, au o scoala pentru care nu au invatat de drag, ci pentru ca parintii si-au dorit ca ei sa termine acele studii si sa urmeze acea meserie.

Aceasta situatie este des intalnita, bine intiparita in cultura noastra si dificil de restructurat.

 

Te-ai gandit sa o iei de la capat cu ceea ce iti place?

Pare dificil, insa odata ce stii ce iti doresti sa faci, iar acum chiar poti sa decizi singur pentru alegerile tale, totul devine mai usor.

Lucrurile pe care deja le-ai realizat, au fost initial sub forma unui gand, a unei idei. Tot ce suntem se ridica din gandurile noastre, cu gandurile noastre cream lumea asa ca ai curajul sa faci ceea ce iti place! Atingerea succesului, indiferent ce insemana asta pentru fiecare dintre noi, nu este un accident. Este un rezultat intentionat pe care il atingem dupa ce ne hotaram sa ne urmam viziunea cu pasiune, stabilim scopuri si pasi prin care sa atingem visul, viziunea si ne antrenam abilitatile pentru a fi eficienti si productivi.

 

Odata cu gandul de a-ti urma visul a aparut cumva si acela: „Si daca nu voi reusi sau daca nu voi castiga destul si nu ma voi descurca?” Este normal. Asta inseamna ca esti si realist si asa este bine sa gandesti, sa fii si precaut, insa cum ar fi sa te gandesti la ce vrei, nu la ce nu vrei, de exemplu atunci cand spui „ nu vreau sa mor de foame”, mintea aude doar „mor de foame”. Sigmund Freud zicea „Lucrurile carora te opui cel mai tare vor fi prezente cel mai mult in viata ta”. Este momentul sa incepi sa gandesti pozitiv si sa faci ceea ce iti place. Esti ceea ce alegi sa devii!

Cum arata ideea unui loc de munca placut, in care iti doresti sa mergi si sa intreprinzi activitatile zilnice fara sa iti dai seama cand trece timpul?

O viziune personala este ceva ce ne motiveaza. Nu o facem doar ca sa fie facuta. Ne da energia si puterea sa urmam zilnic pasii pentru a o atinge. Daca spui „vreau un loc de munca care imi place”, in viziunea ta, e destul de vag. In schimb daca scrii ce vei face la acel loc de munca si cum iti va schimba stilul de viata si iti va aduce ceea ce vrei, motivatia de a te pune pe treaba creste foarte mult.

Fa-ti o schita cat mai detaliata, creionand cam cum doresti sa arate noul tau job, cum sa fie ambientul, genul de activitati pe care le vei realiza, cum vor fi colegii,  iar apoi gaseste si alege varianta cea mai apropiata de nevoile tale.

Mult succes!

Articol de Psiholog, Consilier dezvoltare personala, Consilier vocational  Francisca Conovici

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *