Iulia Elena Pasarin – psiholog clinician si psihoterapeut integrativ

Iulia Elena Pasarin este psiholog clinician si psihoterapeut integrativ, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Licentiata in sociologie-psihologie, s-a specializat in psihoterapie integrativa in cadrul Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa (formare de 4 ani), a urmat cursuri de formare continua imbogatindu-si cunostintele in domeniul tehnicilor proiective (Bender-Gestalt, desenul omului, interiorul corpului uman, testul arborelui, desenul fetei), psihoterapia integrativa in abordarea traumei la copii si adolescenti (formator Joanna Evans din Anglia).Lucreaza cu copii si adolescenti, avand experienta in lucrul cu acestia atat in psihoterapia individuala, cat si ca facilitator si coordonator al unor grupuri de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti.

Despre

Iulia Elena Pasarin este psiholog clinician si psihoterapeut integrativ, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, consilier dezvoltare personala si formator.

Licentiata in sociologie-psihologie, s-a specializat in psihoterapie integrativa in cadrul Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa (formare de 4 ani), a urmat cursuri de formare continua imbogatindu-si cunostintele in domeniul tehnicilor proiective (Bender-Gestalt, desenul omului, interiorul corpului uman, testul arborelui, desenul fetei), psihoterapia integrativa in abordarea traumei la copii si adolescenti (formator Joanna Evans din Anglia).

Lucreaza cu copii si adolescenti, avand experienta in lucrul cu acestia atat in psihoterapia individuala, cat si ca facilitator si coordonator al unor grupuri de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti. In psihoterapia si in dezvoltarea personala a copiilor utilizeaza tehnici proiective, artterapie, jocuri terapeutice, basme si fabule terapeutice, jocuri si exercitii ce au ca rol dezvoltarea abilitatilor sociale, de adaptare, de crestere a increderii in sine. Ariile urmarite in psihoterapia si dezvoltarea personala a copilului, dar si in evaluarea psihologica a acestuia sunt nivelul contextual si al experientelor de viata, nivelul cognitiv si comportamental, nivelul emotional, nivelul credintelor si valorilor.

In cadrul sedintelor de dezvoltare personala si psihoterapie Iulia Pasarin utilizeaza tehnici invatate si aprofundate pe parcursul formarii in psihoterapie integrativa, utilizand tehnici combinate din aria psihoterapiei cognitiv-comportamentale, psihoterapiei eriksoniene (tehnici de relaxare, sugestie, imagerie dirijata, metafora terapeutica), psihosomatica, psihodrama.

Iulia a lucrat si lucreaza cu clienti care se confrunta cu stari depresive, anxietate, atacuri de panica, fobii, probleme de comportament (furie), schizofrenie, depresie geriatrica, depresie postpartum, timiditate, dezvoltarea abilitatilor de comnicare, cu persoane aflate intr-un impas existential – schimbarea statutului marital (casatorie / divort), aparitia unei boli, pierderea unei fiinte dragi (inclusiv “sindromul cuibului gol” care apare in special la mamele ai caror copii se casatoresc si pleaca de acasa, din familia de origine), relationare de cupu (terapie de cuplu) etc.

De asemenea, lucreaza cu grupuri de dezvoltare personala, autocunoastre, cat si cu grupuri terapeutice. Organizeaza si coordoneaza grupuri de practica psihologica pentru studenti, workshop-uri.

Psihoterapia – punct de vedere subiectiv

In demersul psihoterapeutic conteaza ce simti, ce gandesti, ce faci. Conteaza credinta ta si credintele tale. Conteaza valorile si parerile tale. CONTEZI TU !

Din punctul meu de vedere atat psihoterapia cat si dezvoltarea personala iti permit sa aprinzi luminle in toate “camarutele” fiintei tale, iti faciliteaza accesul in fiecare coltisor din aceste “camarute” ale trupului si sufletului tau. Iti permite sa intri in “camera” fricilor,  sa le asculti, sa le intelegi si sa le stingi. Te ajuta sa te cunosti, sa faci o calatorie inlauntrul fiintei tale, sa te asculti cu atentie, sa gasesti si sa activezi resursele pe care sa le folosesti in demersul de autocunoastere si vindecare, in psihoterapie. Iti ofera spatiu, timp, confort, suport emotional si profesional, te ajuta sa iti cunosti temerile pentru a le putea intelege si gestiona, a-ti intelege furia si a o descarca in mod controlat, a-ti gasi linistea interioara si echilibrul.

Ce inseamna psihoterapia integrativa? Inseamna grija pentru minte, trup si suflet, armonizarea acestor dimensiuni ale fiintei noastre pentru gasirea echilibrului interior pe care il putem aduce si la exterior. Inseamna ascultarea clientului si conectarea la valorile, gandurile si emotiile lui, insotirea “umar la umar” in ritmul lui in drumul catre sine, catre vindecare.

Ce doresc pentru clientii mei?Sa le spun ca demersul psihoterapeutic inseamna implicarea a doi actori, psihoterapeut si client, sa inteleaga ca dorinta lor de implicare activa in schimbare, redescoperire, vindecare este unul din factorii principali in reusita psihoterapiei, alaturi de compatibilitatea dintre client si psihoterapeut.

Afilierile sale:

– Colegiul Psihologilor din Romania

– Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

– Federatia Romana de Psihoterapie

Specializari

Psihologie clinica

­       Evaluare complexa pentru depistarea dementei Alzheimer (MMSE, Ceas, Reisberg), scala de evaluare globala a functionarii (GAF) pentru medicul psihiatru, neurolog, Comisia de Expertiza in Munca / Handicap cu eliberarea Raportului de evaluare psihologica timbrat (conform legii)

­       Evaluare psihologica pentru Comisia de Expertiza in Munca / Handicap pentru persoanele care au suferit AVC, pentru cele care suferea de depresie severa

­       Evaluarea complexa a personalitatii pe 5 domenii de functionare si 30 de fatete (NEO PI-R)

­       Stimulare si recuperare cognitiva adultii care au suferit AVC

­       Educatie pentru sanatate

­       Interventie psihologica pentru complianta la tratament

Dezvoltare personala individuala

­       Autocunoastere – limite, plusuri, minusuri, imagine de sine

­       Cresterea stimei de sine

­       Strategii de stabilire si atingere a obiectivelor personale / profesionale

­       Educatie sexuala pentru adolescenti

­       Tehnici de relaxare si control a furiei, temerilor

­       Imbunatatirea comunicarii – in cuplu, familie, copii, in activitatea profesionala, organizatii

­       Depasirea timiditatii si cresterea increderii în sine

­       Impas existential – schimbarea locului de munca, a statutului marital, reorientarea profesionala

­       Grupuri de autocunoastere si dezvoltare personala

Psihoterapie

­       Psihoterapie pentru copii si adolescenti (in probpleme precum enurezisul nocturn, tulburari de comportament –furie, ostilitate -, stari depresive, anxietate, atacuri de panica, fobii – de intuneric, de apa, de animale sau insecte – , doliu si pierdere, tulburari de identitate sexuala, tulburare de stres posttraumatic),

­       Psihoterapie pentru adulti (stari depresive, atacuri de panica, instabilitate emotionala – nevrotism – , anxietate, fobii, doliu si pierdere, insomnii, tulburari de identitate sexuala, tulburare de stres posttraumatic)

­       Psihoterapie pentru cuplu si familie

­       Evaluare terapeutica pentru copii si adolescenti (Emotional/Comportamental, Nivel contextual si al experientelor de viata, Nivel cognitiv cu ajutorul tehnicilor expresiv-creative – desen, joc, metafora),

­       Homosexualitate, bisexualitate, transsexualitate

­       Stimulare cognitiva pentru copii si adulti

­       Grupuri de suport

Mediul organizational

­       Evaluarea personalului (evaluarea personalitatii – echilibru emotional, depresie, anxietate, estetica, ostilitate, constinciozitate, implicare) si consultanta pe baza rezultatelor obtinute

­       Consultanta in comunicare, cresterea apartenentei la grupul organizational si la valorile acestuia

Disponibilitate si tarife

L-V: 10:00 – 20:00

S: 10.00 – 14:00

TARIFE SPECIALIST CONFIDENT Iulia Elena Pasarin

Nr. crt. Serviciul prestat Preţ Observaţii
1 Psihoterapie individuala – copii, adolescenti, adulti 100 lei 50 min. Sedintele de psihoterapie pentru adulti care se desfasoara in intervalul 10.00 – 15.00, de luni pana vineri, au tariful redus cu 20% (este 80 lei / sedinta)
2 Psihoterapie de cuplu si familie 150 lei 90 min
3 Psihoterapie de cuplu si familie 190 lei 120 min
4 Dezvoltare personala indivdiduala – copii, adolescenti, adulti 100 lei 50 min. Sedintele pentru dezvoltare personala (coaching) pentru adulti care se desfasoara in intervalul 10.00 – 15.00, de luni pana vineri, au tariful redus cu 20% (este 80 lei / sedinta)
5 Varianta: Dezvoltare personala indivdiduala – adulti 150 90 min
6 Evaluare psihologica (Alzheimer, depresie, depresie geriatrica, AVC – MMSE, Test ceas, Resberg, GAF, IADL, ADL) 100 – 140 ron (in functie de testele aplicate) 50 – 60 min
7 Profil personalitate (personalitateNEO PI-R – evalueaza 5 domenii ale personalitatii si 30 de fatete – printre care nevrotism, extraversie, depresie, anxietate, constinciozitate, ostilitate, estetica, fantezie, creativitate furie-ostilitate, asertivitate) 150 lei 50 – 60 minuteRaportul se elibereaza in 24 / 48 ore. Eliberarea rapotului de evaluare cu profilul psihologic al persoanei nu presupune discutarea rezultatelor. Daca clientul doreste consiliere pe baza rezultatelor poate programa o a doua sedinta de 50 de minute in cadrul careia se elibereaza raportul si se discuta rezultatele sau se poate achizitiona pachetul de mai jos (pozitia 8)
8 Profil psihologic + consultatie pe baza rezultatelor (personalitate NEO PI-R) 190 lei (pret total 2 sedinte) 2 sedinte a cate 55 de minute – una de evaluare, una de eliberare a rapotului de evaluare cu profilul psihologic al persoanei si consiliere pe baza rezultatelor)
9 Consiliere parentala / Consultatie 100 lei 60 min
150 lei 90 min
10 Stimulare si recuperare cognitive adulti (care au suferit AVC) si copii (nu sunt inclusi copiii cu Autism, sindrom Down sau alte probleme neurologice de acest gen) 100 lei 50 min

Articole ale specialistului

Desenul – reprezentarea universului interior al copilului

Astazi a uitat ce zi este, in ce an suntem, ce cauta in dulap. Maine uita cateva cuvinte, pune pasta de dinti in frigider, uita sa incuie usa. In zilele urmatoare se exprima tot mai greu, nu isi gaseste cuvintele, nu isi mai aminteste numele unor prieteni dragi. “E normal, are o varsta”. Dar in ziua in care nu te va mai recunoaste pe tine, copilul lui, in ziua in care te va intereba CINE ESTI va fi prea tarziu ca sa mai poti face ceva pentru parintele tau.Citeste mai mult

“Povestea uitarii” sau debutul bolii Alzheimer

Prin desen copilul ne ajută să vedem modul în care el percepe lumea, ne dă acces la universul lui interior cu emotii, trăiri, frici, nelinişti, dorinţe şi aspiraţii.
Încă din jurul varstei de 1 an dacă îi dăm copilului un creion şi o coală de hârtie observăm că acesta devine fascinat de urma pe care obiectul îl lasă pe foaie, de faptul că acel “ceva”, acele urme lăsate pe foaie sunt produsul muncii sale.Citeste mai mult

Avortul – suferinţă fizică şi emoţională

Dacă te numeri printre femeile care au suferit vrodată un avort provocat sau spontan, atunci ştii că această experienţă va rămâne imprimată în mintea şi sufletul ei pentru totdeauna.Citeste mai mult

Imaginea de sine si autovalorizarea

Stima de sine este strans legata de imaginea de sine care este modul in care o persoana se autopercepe din punct de vedere fizic, cognitiv, emotional, social si spiritual.
Daca imaginea de sine este una pozitiva si persoana se considera valoroasa, inteligenta, capabila atunci si stima de sine va fi una ridicata. Daca, din contra, persoansa se considera inferioara, incapabila, respingatoare atunci si stima de sine va fi una scazuta.Citeste mai mult

Stimulare cognitiva

Copiii sunt implicati in activitati care au ca scop stimularea memoriei, a capacitatii de concentrare asupra unei activitati, gandirii, rezolvarii de probleme, dezvoltarii senzoriale, a capacitatii de exprimare, a capacitatii de orientare spatio-temporala, dezvoltarii psiho-motrice fine si grosiereCiteste mai mult

Descoperirea sexualităţii la copiii mici şi preşcolari

Încă de la câteva luni copiii se joacă atingându-şi zonele intime. Nu este cazul să vă panicaţi. Aşa cum copilul se joacă cu degeţelele, le priveşte, râde, îşi atinge nasul, urechile, ochii, tot aşa el îşi explorează şi organele sexuale descoperind poate o stare de plăcere atunci când le atinge. Citeste mai mult

Povestea depresiei – manifestari in minte, trup, emotii, comportament

A avea depresie nu inseamna ca esti “nebun” sau “ciudat”. Fiecare dintre noi a avut macar un moment in viata in care a avut o stare depresiva (de tristete marcanta si persistenta) – atunci cand a luat o nota proasta, cand a picat un examen, cand nu a obtinut un job, cand a pierdut pe cineva drag si exemplele pot continua. Citeste mai mult