Modalitati de a-ti imbunatati starea de spirit in luna Martie

In timpul anotimpurilor reci, cand lumina zilei este mai redusa si vremea nu este prea prietenoasa, oamenii prefera sa petreaca timpul in casa. Acest lucru poate duce la o  stare de tristete fara o baza reala. Odata cu aparitia soarelui si a caldurii, „bateriile” noastre incep sa se incarce de energie, reactivand dinamismul si voia buna.

Iata cum incepand cu prima luna de primavara te poti bucura din plin de energia pozitiva generata de renasterea naturii:

  1. Prima zi a lunii, „Ziua Martisorului” este speciala in traditia noastra. Poti lasa culorile alb-rosu ale martisorului, ale florilor pe care le oferi sau le primesti si interactiunea pozitiva cu ceilalti sa te incante si sa te bucure. Impartaseste un zambet cu fiecare persoana cu care vei interactiona, dar nu uita sa zambesti mai ales in interiorul tau .
  2. Daca iti place sa creezi, poti incerca sa realizezi chiar tu martisoare. Lasa artistul din tine sa fie creativ: elemente pictate, modelate, desenate iti pot reda bucuria copilariei. Realizarea bratarilor sau a cerceilor poate deveni foarte captivanta.
  3. Mergi in spatii special amemajate si priveste martioarele, bucura-te de acele obiecte micute pe care le poti oferi persoanelor dragi, incercand sa faci alegeri intuitive in acord cu personalitatea celor dragi.
  4. Daca nu ai primit niciun simbol al primavarii,  mergi si cumpara-ti chiar tu o floare sau ceva care sa te bucure, pentru ca meriti! Fa-ti ziua mai frumoasa oferindu-ti singura un simbol al primaverii.
  5. Asculta muzica. De cat timp nu ai mai dansat? Da-ti voie sa dansezi, sa te destinzi, sa elimini orice gand care te preocupa focusandu-te pe ritm si miscarile corpului. Doar bucura-te de muzica dansand.
  6. Este momentul ideal al plimbarilor prin parc, cu bicicleta, cu rolele. Ce alte activitati sau hobby-uri ai? Le poti pune in practica in aceasta luna plina de culoare. Cheama si cativa prieteni.
  7. Pentru ca este luna florilor, a culorilor, a sarbatorilor ce prevestesc venirea primaverii, cum ti se pare ideea de a avea grija si de corpul tau,  de a-ti oferi mici gesturi de ingrijire: poate la spa, la coafor, la o sala de fitness?

8. Acum este randul tau sa adaugi propria idee in ton cu cele de mai sus.

Cum ti se pare ideea ca in fiecare luna sa existe o astfel de lista, in care sa faci lucruri pentru tine?

Inainte de crearea listei lunare, incepe cu un mic lucru, inofensiv: ZAMBESTE!

Articol de Psiholog, Consilier dezvoltare personala, Consilier vocational  Francisca Conovici

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *