Practica psihologica: PSIHOTERAPIE A-Z, Varianta nr.1

Practica psihologica – stagiu nou 01.04practica psihologica elena cozma

PSIHOTERAPIE A-Z,VARIANTA Nr.1 (independenta de Varianta nr.2)

(accesibil si online)

Practica psihologica pentru studenti, masteranzi la psihologie si psihologi absolventi – Psihoterapie A-Z – incepe joi, 23 octombrie  2014.

Cabinetul de psihologie Elena Cozma organizeaza module de practica pentru studenti, masteranzi la psihologie si psihologi, specialitatea Psihoterapie, Consiliere psihologica.
Participarea la programele de practica ofera posibilitatea invatarii ABC-ului psihoterapiei/consilierii psihologice direct in cabinetul terapeutului.
In cadrul variantei nr.1, se vor dobandi cunostinte practice si teoretice pentru terapie in cazuri de:

– anxietate;

– tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ;

– managementul conflictelor; tehnici de comunicare asertiva;

– gelozie;

– pierderea cuiva drag ; separatie ; doliu;

Alte teme abordate:

– desensibilizarea gradata in cazul fobiilor;

– exemplificari hipnoza, aplicabilitatea hipnozei in psihoterapie;

– abordarea copiilor in psihoterapie;

– exemplificare ora de dezvoltare personala.

Pentru completarea informatiilor, va invitam sa participati si la Varianta nr.2.

Modulul este format din 60 ore:

–         30 ore in cabinet –  cate 5 ore x 6 intalniri, mircurea dupa-amiaza (17.00-21.30 – cu pauze reduse);

–         30 ore – diferenta pana la 60 ore –  va consta din parcurgerea si asimilarea in particular a informatiilor primite in timpul cursului (din mapa de curs), plus exersarea tehnicilor prin joc de rol cu colegii.

Structura modulului I : 01.04 – 06.05.2015:

 

Sesiunea 1 – miercuri, 01.04, orele 17.00-21.30 : a) Elemente de baza in psihoterapie/consiliere psihologica ; Abordarea clientilor/pacientilor de la prima pana la ultima sedinta. Exercitii practice pentru insusirea tehnicilor specifice.

 

Sesiunea 2 – miercuri, 08.04, orele 17.00-21.30 : a) Tehnici din Hipnoza clinica si terapie ericksoniana: Testarea sugestibilitatii prin Testul Chevreul, Testul imposibilitatii ridicarii bratului. Demostratii hipnoterapie: Tema la prima sedinta; Linistirea copilului interior; Desensibilizarea sistematica in imaginar; b) Terapia pierderii cuiva drag: Doliu; Separatie. Studii de caz.

 

Sesiunea 3 – miercuri, 15.04, orele 17.00-21.30 :  a) Abordarea anxietatii : atacuri de panica, fobii, ticuri, stres ; Aplicatii practice in abordarea anxietatii ; Studii de caz.

 

Sesiunea 4- miercuri, 22.04, orele 17.00-21.30 :    a) Abordare tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ; Aplicatii practice ; Studii de caz; b) Tehnici de comunicare asertiva ; Managementul conflictelor.

 

Sesiunea 5 – miercuri, 29.04, orele 17.00-21.30 : a) Tehnici din psihodrama; Exemplificare ora de dezvoltare personala si autocunoastere: Exercitii de activare psiho-motorie; Activitati cu grupul; Joc de protagonist. Activitatile vor fi diferite de cele din cadrul Variantei nr.2.

 

Sesiunea 6- miercuri, 06.05, orele 17.00-21.30 :  a) Abordarea copiilor in psihoterapie. . b) Gelozia – abordare terapeutica, studii de caz.

 

Costul : 240 lei/modul de 30 ore (40 lei/sesiune) sau cu reducere: 200 lei/modul pentru achitarea integrala a cursului la prima sesiune.

Pentru inscriere de grupuri organizate de minim 8 persoane, costul este de 180 lei/persoana, achitabil la prima sesiune.

Beneficii:

– Se ofera mapa de curs cu materiale utile pentru fiecare subiect abordat si la cerere in format electronic. Pentru fiecare sesiune materialele includ elementele cheie de aplicat cu clientii/pacientii in cabinet, in functie de dificultatea cu care se adreseaza clientul. Mapa cuprinde desfasuratoare ale abordarii de la prima la ultima sedinta, pentru cresterea sentimentului de siguranta in profesionalismul sau a psihoterapeutului incepator.
– Participantii vor primi certificate de participare, indrumari pentru realizarea caietului/referatului de practica, calificative si adeverinte cu numarul de ore necesare pentru practica obligatorie.
–  Se vor explora tehnici din diverse psihoterapii (tehnici psihanalitice, din terapiile scurte, cognitiv-comportamentale, psihosexologie, hipnoza clinica etc.), oferindu-le studentilor posibilitatea de a descoperi singuri catre ce gen de formare sa se indrepte, iar celor care deja au formarea facuta, informatii din alte tipuri de psihoterapii.
–  Puteti participa doar la subiectele de interes.
–  Puteti plati esalonat : 40 lei/5h.
–  Coffe break-uri .

– Accesibil si online.

 

Numar de participanti pentru grup : minim 10, maxim 15.

 

Locatia : Cabinet individual de psihologie, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, et.2, ap.5, interfon 5 (zona Hotel Marriott – Palatul Parlamentului).
Coordonator : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut specialist cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, Psihoterapii de familie, Teste proiective.

Pentru persoanele din provincie, interesate sa asimileze informatiile, cursul poate fi accesat si online (audio si mapa de curs cu informatiile complete).

Pentru inscriere: trimiteti un email cu subiectul :“practica psihologica varianta nr.1” la contact@cabinetdepsihoterapie.ro iar in continutul email-ului, transmiteti numele, prenumele, universitatea, facultatea, forma si anul de invatamant, numarul de ore de practica solicitate de facultate. Veti primi un raspuns de confirmare a inscrierii in cel mai scurt timp.

Contact pentru informatii suplimentare:
contact@cabinetdepsihoterapie.ro; tel. : 0733.558.031 ;
Pentru cei cu cont pe facebook: puteti deveni membri in grupul « PRACTICA PSIHOLOGICA »