Practica psihologica: PSIHOTERAPIE, KIT EFICIENT, Varianta nr.2

Stagiu nou de practica:practica psihologica elena cozma

PSIHOTERAPIE, KIT EFICIENT-

VARIANTA Nr.2 (independenta de varianta nr.1)

 (accesibil si online)

Curs practic de psihoterapie A-Z  – Practica psihologica pentru studenti, masteranzi la psihologie si psihologi – incepe miercuri, 22 octombrie,  orele 17.00-21.30.

Cabinetul de psihologie organizeaza module de practica pentru studenti, masteranzi la psihologie si absolventi, specialitatea Psihoterapie, Consiliere psihologica.
Participarea la programele de practica ofera posibilitatea invatarii ABC-ului psihoterapiei/consilierii psihologice direct in cabinetul terapeutului.
In cadrul variantei nr.2, se vor dobandi cunostinte practice si teoretice pentru terapie in cazuri de:

– depresie;

– confuzie de identitate sexuala; homosexualitate;

– psihosexologie;

– probleme relationale si de cuplu/familie;

– dependente (de substante, jocuri, persoane, sex etc.);

–  timiditate, lipsa increderii in sine;

Alte teme abordate in cadrul Variantei nr.2:

– terapia durerii;

– exemplificari hipnoza, aplicabilitatea hipnozei in psihoterapie; autohipnoza;

– exemplificare ora de dezvoltare personala.

Pentru completarea informatiilor, va invitam sa participati si la Varianta nr.1.

Modulul este format din 60 ore:

–         30 ore in cabinet –  cate 5 ore x 6 intalniri;

–         30 ore – diferenta pana la 60 ore –  va consta din parcurgerea si asimilarea in particular a informatiilor primite in timpul cursului (din mapa de curs), plus exersarea tehnicilor prin joc de rol cu colegii.

Structura Variantei nr.2 :

Sesiunea 1, miercuri, 22.10, orele 17.00 – 21.30 – a) Elemente de baza in psihoterapie/consiliere psihologica; tehnici si metode specifice. Abordarea clientilor/pacientilor de la prima pana la ultima sedinta. Exercitii practice pentru insusirea tehnicilor specifice.

Sesiunea 2, miercuri, 29.10, orele 17.00 – 21.30  –  a) Tehnici din Hipnoza clinica si terapie ericksoniana: Testarea sugestibilitatii prin Testul oscilatiei corpului, Testul ruperii creionului, Tehnica fixarii ochilor; Demostratii hipnoterapie: Ancorarea intr-o stare resursa (tehnica pentru accesarea la vointa a resurselor interioare); Rescrierea scenariului; Trei cutii; b) Invatarea autohipnozei; c) Aplicarea hipnozei in Terapia durerii. Aplicabilitatea hipnozei in psihoterapie.

Sesiunea 3,  miercuri, 05.11, orele 17.00 – 21.30–  a) Terapia depresiei. Aplicatii practice in terapia depresiei ; Studii de caz. b) Confuzia de identitate sexuala ; Homosexualitate. Studii de caz.

Sesiunea 4, miercuri, 12.11, orele 17.00 – 21.30 –  a) Tulburarile de dinamica sexuala (psihosexologie). Studii de caz; b) Terapia de cuplu, terapie de familie. Aplicatii practice. Studii de caz.

Sesiunea 5, miercuri, 19.11, orele 17.00 – 21.30 –  a) Tehnici din psihodrama; Exemplificare ora de dezvoltare personala si autocunoastere: Exercitii de activare psiho-motorie; Activitati cu grupul; Joc de protagonist. Activitatile vor fi diferite de cele din cadrul Variantei nr.1.

Sesiunea 6, miercuri, 26.11, orele 17.00 – 21.30–  a) Abordarea dependentelor. Studii de caz. Aplicatii practice. b) Abordarea timiditatii, sporirea increderii in sine. Studii de caz.
Costul : 240 lei/modul de 30 ore (40 lei/sesiune) sau cu reducere: 200 lei/modul pentru achitarea integrala a cursului la prima sesiune.

Pentru inscriere de grupuri de minim 8 persoane, tariful este de 180 lei/persoana, achitabil la prima sesiune.

Beneficii:

– Se ofera mapa de curs cu materiale utile pentru fiecare subiect abordat si la cerere in format electronic. Pentru fiecare sesiune materialele includ elementele cheie de aplicat cu clientii/pacientii in cabinet, in functie de dificultatea cu care se adreseaza clientul. Mapa cuprinde desfasuratoare ale abordarii de la prima la ultima sedinta, pentru cresterea sentimentului de siguranta in profesionalismul sau a psihoterapeutului incepator.
– Participantii vor primi certificate de participare, indrumari pentru realizarea caietului/referatului de practica, calificative si adeverinte cu numarul de ore necesare pentru practica obligatorie.
–  Se vor explora tehnici din diverse psihoterapii (tehnici psihanalitice, din terapiile scurte, cognitiv-comportamentale, psihosexologie, hipnoza clinica etc.), oferindu-le studentilor posibilitatea de a descoperi singuri catre ce gen de formare sa se indrepte, iar celor care deja au formarea facuta, informatii din alte tipuri de psihoterapii.
–  Puteti participa doar la subiectele de interes.
–  Puteti plati esalonat : 40 lei/5h.
–  Coffe break-uri .

– Accesibil si online.

 

Numar de participanti pentru grup : minim 10, maxim 15.
Locatia : Cabinet individual de psihologie, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69,
sc.A, et.2, ap.5, interfon 5 (zona Hotel Marriott – Palatul Parlamentului).
Coordonator : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut specialist, cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Despre coordonator AICI.

 

Pentru persoanele din provincie, interesate sa asimileze informatiile, cursul poate fi accesat si online (audio si mapa de curs cu informatiile complete).

Pentru inscriere: trimiteti un email cu subiectul :“practica psihologica varianta nr.2″ la contact@cabinetdepsihoterapie.ro iar in continutul email-ului, transmiteti numele, prenumele, universitatea, facultatea, forma si anul de invatamant, numarul de ore de practica solicitate de facultate. Veti primi un raspuns de confirmare a inscrierii in cel mai scurt timp.

Contact pentru informatii suplimentare:
contact@cabinetdepsihoterapie.ro; tel. : 0733.558.031 ;
Pentru cei cu cont pe facebook: puteti deveni membri in grupul « PRACTICA PSIHOLOGICA