Roxana Mihăilescu

Roxana este consilier pentru dezvoltare personală, psihoterapeutpsiholog clinician şi psihoterapeut cu studii aprofundate în psihologie (Master in psihodiagnoza cognitivă şi consiliere psihologică) si o temeinică pregătire în psihoterapie integrativă. Este o persoană deschisă, caldă, echilibrată, inteligentă, şi iubitoare de oameni şi de frumos. Talentul înnăscut şi cultivat de a-i înţelege pe ceilalţi şi dorinţa de a ajuta, sunt atuurile prin care reuşeşte să descopere în oameni, adevăratele lor valori, să îi ajute să le recunoască şi folosească pentru a trăi mai bine şi mai frumos.

Psihoterapeut – Psiholog clinician – Consilier dezvoltare personala

Despre

Roxana este consilier pentru dezvoltare personală, cu studii în psihologie si o temeinică pregătire în psihoterapie integrativă. Este o persoană deschisă, caldă, echilibrată, inteligentă, şi iubitoare de oameni şi de frumos. Talentul înnăscut şi cultivat de a-i înţelege pe ceilalţi şi dorinţa de a ajuta, sunt atuurile prin care reuşeşte să descopere în oameni, adevăratele lor valori, să îi ajute să le recunoască şi folosească pentru a trăi mai bine şi mai frumos.

Specializari

 • Consiliere individuala, de cuplu-familie (adulţi, adolescenţi, copiii)
 • Psihterapie individuală de cuplu-familie (adulţi, adolescenţi, copii)
 • Dezvoltarea inteligenţei emoţionale
 • Reducerea conflictelr
 • Dezvoltarea asertivitatii
 • Anxietate
 • Atac de panica
 • Fobii
 • Insomnie
 • Stress
 • Somatizari
 • Tulburari alimentare
 • Timiditate
 • Emotivitate accentuata
 • Imagine de sine / stima de sine
 • Dependente
 • Depresie
 • Gelozie
 • Doliu
 • Divort

Disponibilitate

DISPONIBILITATE

L – J : 11 – 20:00

V: 11 – 16:00

TARIFE:

160 Ron  – terapie individuala

210 Ron – terapie de cuplu-familie

Articole ale specialistului

Interpretarea unui vis – partea I

Interpretarea unui vis, poate deveni un pion important, în consilierea unei persoane care caută răspuns la o anumită problemă.

Materialul următor este despre un vis, care a facilitat găsirea soluţiilor şi succesul terapiei.

Ana are 22 de ani, este studentă şi locuieşte împreună cu prietenul ei Ionuţ, cu care are o relaţie de aproape doi ani. Motivul consilierii este dorinţa de a gestiona mai bine relaţia ei cu mama. Ana îşi doreşte mai multă independenţă, însă nu ştie cum să o obţină fără să o supere. În cadrul consilierii, au apărut elemente aparent lipsite de legătură cu obiectivul iniţial, apoi Ana a avut un vis prin care totul a căpătat sens. Iata cum: Citeste mai mult

Scoateţi copiii din geamantan!

Lăsată mult timp singură în primii ani ai copilăriei mele, am crezut că pentru a fi acceptată în compania adulţilor, trebuia să stau cât mai linistită, tăcută şi pe cât posibil nemişcată. Timiditatea şi controlul, precum şi dorinţa de a face mereu pe placul celor din jur, au fost leitmotivele unei bune părţi din viaţa mea.Citeste mai mult

Perfectiunea bebelusilor

Fiecare copil care vine pe lume este perfect şi ştie acest lucru. Uitaţi-vă la sugari: ei râd când se bucură şi plâng când sunt trişti şi toată lumea râde şi plânge cu ei. De ce? Pentru că sunt autentici. Bebeluşii se cred centrul universului. Ei nu se intreabă dacă sunt suficient de buni, pentru că ei ştiu că sunt şi se iubesc aşa cum sunt, pe ei şi tot ce ţine de ei. Nimic nu li se pare dizgratios, scârbos, sau nepotrivit (nici măcar propriile fecale).Citeste mai mult

Corpul ne vorbeşte – somatizările

În psihologie sunt cunoscute drept somatizări, simptomele prin care corpul exprimă conflictele noastre interioare mai mult sau mai puţin conştientizate. Este vorba despre acele situaţii de viaţă pentru care nu am găsit soluţii pe moment şi pe care am ales să le respingem, să pretindem că nu există. Uneori această respingere este atât de rapidă incât nici măcar nu conştientizăm că facem acest lucru. Astfel, potenţiale conflicte externe se transformă in conflicte interne latente-energii înăbuşite care caută să iasă la suprafaţă. Ceea ce mintea noastră încearcă să uite, corpul nostru se străduie să exprime, prin diverse mijloace deosebit de ingenioase – este o exprimare metaforică a tuturor acelor trăiri pe care noi am refuzat sa le punem în cuvinte.
Citeste mai mult

FUGA DIN RELAŢIE ÎNTRE SIMPTOM ŞI VINDECARE

Se poate fugi în multe feluri dintr-o relaţie: în imaginaţie, atunci când tu nu crezi că viaţa îţi poate oferi ceea ce îţi doreşti, în trecut sau în viitor – atunci când prezentul e prea mult pentru tine, într-o relaţie paralelă – din dorinţa de a o vindeca pe prima la care nu esti pregătit să renunţi, în muncă – atunci când încerci să ignori ce se întâmplă şi nu vrei să simţi ce simţi( decât asta, mai bine suprasolicitare, oboseală, stres), în alte activităţi, cum ar fi hobby-urile – atunci când consideri că celălalt nu merită toată dragostea ta şi reinvesteşti în ceva (nu în cineva), în dragostea pentru animale – atunci când resimţi acut lipsa iubirii în viaţa ta şi vrei sa fii iubit necondiţionat şi în multe alte feluri, în funcţie de fiecare. Suntem foarte creativi cu toţii când e vorba de fugă. Tu cum fugi din relaţia ta?
Citeste mai mult

Corpul ne vorbeşte: SUPRAPONDERABILITATEA

Am cunoscut o mamă, care simţindu-se vinovată pentru faptul că nu petrecea destul timp împreună cu copilul ei, obişnuia să-i cumpere multe dulciuri; acel copil, este acum un adult supraponderal.

Mulţi dintre noi, în copilărie, erau împăcaţi cu o bombonică atunci când plângeau şi – sau, folosesc acelaşi „remediu” cu copiii lor. Limba română exprimă foarte plastic aceasta prin “a duce cu zăhărelul”. Uneori ca adulţi, ne ducem singuri cu zăhărelul înlocuind prin dulciuri, lipsa de dulceaţă din viaţa noastră.
Citeste mai mult

Formular de contact

*Nume

Telefon

*Email

Mesaj

Beneficiati de consiliere gratuita:

Selectati metoda prin care doriti sa beneficiati de consiliere gratuita:

*In cazul in care selectati varianta a) ID Skype, va rugam sa completati campul de mai jos:
ID Skype